no-words-artwork

PRESS KIT

Alexander Grandjean - "No Words" feat. Maenad

Udgivelse: 26. februar 2021

Download pressemeddelelse, billeder og artwork her.

Pre-save / streaming:
http://grandjean.lnk.to/Words

 

no-words_10
no-words_01
no-words_05
no-words-dance

Alexander Grandjean - "No Words" feat. Maenad (musikvideo)

Instruktør: Sara Jordan
Dansere: Lulu Safia, Luc Boris André
D.O.P: Sara Jordan
Assistent: Thomas K. Rasmussen

no-words-artwork

 

Alexander Grandjean – ”No Words” feat. Maenad (single)

Til lyden af spansk guitar, intime vokaler og en eksplicit tekst inviteres vi om bord på første single fra danske Alexander Grandjeans debutalbum ”Via Motion” (juni 2021).

Sangen blander latin-elementer som guitaren, den spanske, sensuelle monolog og den mexicanske trompet med et R&B-beat og sexede Sade-agtige vokaler.

”No Words” tilskynder på poetisk vis lytteren til at tale med kroppen i stedet for med ord:

May the water fall slow
Take it for the road
Just let your body talk
No need for words to speak

I c-stykket hører vi en sensuel kvindestemme på spansk med samme budskab (oversat):

We don’t need words, mi amor
We’re free; we speak with our bodies, we speak with our hands
Can you feel the vibrations?

Can you hear the energy?
Everything we need is in the air
I inhale you, I feel you
And when you look at me, I don’t need words to speak

Grandjean forklarer, hvordan sangen blev til: ”Jeg havde besøgt min familie i Oregon, USA, og i lufthavnen på vej hjem hørte jeg en spansk guitar, der fangede min opmærksomhed. Jeg spurgte fyren, hvad han spillede, og han svarede, at det bare var improvisation. Jeg bad ham spille det igen, så jeg kunne optage det på telefonen, og den optagelse er introen til sangen.”

”No Words” er skrevet af Alexander Grandjean og Jason Okamoto og produceret af Grandjean og Reza Forghani. Trompetsoloen er spillet af amerikanske Philip Lassiter, som har spillet med Prince i mange år samt arrangeret for Ariana Grande, Timbaland, Jill Scott, Kelly Rowland og mange andre.

Feature-artisten Maenad er ikke én sanger, men et kunstnerkollektiv startet af Alexander Grandjean bestående af danske og internationale sangere. Navnet er en reference til den græske gud Dionysos’ følgere: mænader. Inspireret heraf er Maenads mission at inspirere lytteren til at drømme, føle og få en pause fra menneskelige bekymringer, angst og stress gennem musikalsk eskapisme.

Om Alexander Grandjean

Alexander Grandjean er en dansk artist, sangskriver og producer, som udgiver sit debutalbum til sommer. Udover at have samarbejdet med danske Freja Kirk i gennem otte år, har han også produceret og skrevet for internationale artister som tysk-nigerianske soul-/reggae-sanger Nneka, hollandske Yes-R og danske artister som Sivas, Noah Carter, Joey Moe og Ankerstjerne.

Grandjeans 2021-album ”Via Motion” er et ambitiøst og kunstnerisk multigenre-værk i kategori med hiphop-producere som James Blake, Frank Ocean og Kanye West, men som også låner fra indie-/folk-universer som Bon Iver.

Sangene er en blanding af melodiske pophooks, tung bas og distorted guitar, organiske teksturer fra livesaxofoner, -trompeter og gospelkor blandet med trommemaskiner og støvede samples.

Grandjean producerer og skriver – nogle gange i samarbejde med andre, bl.a. Reza Forghani (Sivas) og Gisli Gislason (Phlake). Han blander andre kunstneres vokaler med sine egne og skaber en drømmende, romantisk og melankolsk vibe. Grænser brydes og genrer blandes, hvilket gør hele projektet både tidløst og moderne.

Praktisk info

Udgivelsesdato:         26. februar 2021
Label:                           Dreamwriters / Omana Music
Contact:                       dreamwritersmusic@gmail.com

Instagram:                    instagram.com/alexandergrandjean
Facebook:                     facebook.com/alexandergrandjean