spirits-artwork

PRESSEKIT

Alexander Grandjean - "Spirits" feat. Maenad

Release: 7. maj 2021

Download pressemeddelelse, billeder og artwork her.

07-1
02-1
06
spirits02

Alexander Grandjean - "Spirits" feat. Maenad (musikvideo)

Instruktør: Sara Jordan
Medvirkende: Magnus Ingemann Pedersen, Hávard Magnussen
D.O.P: Sara Jordan
Assistent: Lulu Safia

Skaermbillede-2021-02-02-kl.-22.58.14
spirits-artwork

 

Alexander Grandjean – ”Spirits” feat. Maenad (single)

Med sin poetiske tekst og skæve vokaler sætter den nye single fra danske Alexander Grandjean ord på tomrummet efter et tab. ”Spirits” er den fjerde single fra hans debutalbum, Via Motion, som udkommer næste måned.

Den ørehængende sang er flettet ind i et bouncende groove, og med det mørke track inviterer den danske producer, sangskriver og artist os ind i sit melankolske sind:

"You sing a song of brightness
Of burning woods in fall
Maybe for a moment
I could follow through the walls"

”Sangen handler om at miste en, man holder af”, forklarer Grandjean. ”Jeg skrev sangen sammen med en veninde, der på det tidspunkt lige havde mistet et barn sent i graviditeten. Sangen opstod gennem vores snakke, og vi skrev den sammen på en tur til Berlin. Jeg prøver altid at skrive i flere lag, og for mig er ”Spirits” både en bredere kærlighedserklæring og samtidig et forsøg på at sætte ord på det tomrum, man oplever, når man mister nogen. Det kan være en ven, en forælder, et ufødt barn eller en del af en selv, som man har været nødt til at give slip på”.

Feature-artisten Maenad er ikke én sanger, men et kunstnerkollektiv startet af Alexander Grandjean bestående af danske og internationale sangere. Navnet er en reference til den græske gud Dionysos’ følgere: mænader. Inspireret heraf er Maenads mission at inspirere lytteren til at drømme, føle og få en pause fra menneskelige bekymringer, angst og stress gennem musikalsk eskapisme.

Om Alexander Grandjean

Alexander Grandjean er en dansk artist, sangskriver og producer, som udgiver sit debutalbum til sommer. Udover at have samarbejdet med danske Freja Kirk i gennem otte år, har han også produceret og skrevet for internationale artister som tysk-nigerianske soul-/reggae-sanger Nneka, hollandske Yes-R og danske artister som Sivas, Noah Carter, Joey Moe og Ankerstjerne.

Grandjeans 2021-album ”Via Motion” er et ambitiøst og kunstnerisk multigenre-værk i kategori med hiphop-producere som James Blake, Frank Ocean og Kanye West, men som også låner fra indie-/folk-universer som Bon Iver.

Sangene er en blanding af melodiske pophooks, tung bas og distorted guitar, organiske teksturer fra livesaxofoner, -trompeter og gospelkor blandet med trommemaskiner og støvede samples.

Praktisk info

Udgivelsesdato:          7. maj 2021
Label:                           Dreamwriters / Omana Music
Contact:                       dreamwritersmusic@gmail.com

Instagram:                    instagram.com/alexandergrandjean
Facebook:                     facebook.com/alexandergrandjean